VERGELIJK DUIZENDEN MEUBELS UIT DIVERSE WINKELS

Tuinmeubilair trends

Geplaatst op 2016-09-08 om 15:39:48

Net als dat er modetrends bestaan voor je kleding of je interieur, zijn er ook elk jaar weer nieuwe trends op het gebied van tuinmeubels. Logisch eigenlijk als je je bedenkt dat je net als met je kleding ook met de stijl van je huis kunt laten zien wie je bent. Dat geldt natuurlijk ook voor je tuin. Om de zomer nog net iets fijner te maken dan dat hij al was, zetten we hier de laatste trends op het gebied van tuinmeubelen voor je op een rijtje. Loungesets, ambachtelijk, retro en comfort zijn termen die we dit jaar veel tegenkomen op het gebied van tuinmeubilair.

De nieuwe trend van dit jaar

De belangrijkste trend van dit jaar op het gebied van tuinmeubilair is luxe. We zitten met zijn alleen steeds meer buiten en kijken de trends af van luxe resorts op favoriete vakantiebestemmingen. Daar waar we heerlijk uren buiten kunnen loungen en de zon nooit onder lijkt te gaan. Dit gevoel willen we thuis vasthouden, en dit betekent dat het buitenmeubilair steeds mooier is afgewerkt en gemaakt is van mooie materialen. Je kunt echt niet meer aankomen met de aloude witte plastic terrasstoel.

luxe loungeset

Binnenmeubilair wordt buitenmeubilair

We brengen binnen steeds meer naar buiten en andersom. Kussentjes, leuke bijzettafeltjes, schaaltjes en potjes zijn niet meer alleen voorbehouden aan de tuinkamer, we fleuren ons hele terras er mee op. De tuin wordt hiermee steeds meer een verlengstuk van de woonkamer, en dit zien we dit jaar ook in de tuinmeubels. De grillige Nederlandse zomers zorgen echter wel voor een extra uitdaging. Daar waar je saaie plastic tuinstoelen wel tegen een flinke regenbui kunnen, verdienen je hippe tuinmeubels iets meer zorg. Gelukkig is hier ook door de makers rekening mee gehouden waardoor veel tuinmeubilair waterproof of waterafstotend is. Het is niet voor niets dat de materialen die gebruikt worden op boten gelden als een belangrijke inspiratiebron.

Wat zijn de trends op het gebied van tuinmeubilair?

Daar waar luxe het codewoord is, zien we steeds meer complete woonkamers buiten verschijnen. Hip zijn vooral de complete loungesets, overgewaaid uit Ibiza en de Thaise en Indonesische eilanden. Het heerlijk lome vakantiegevoel dat we daar hebben ervaren willen we ook thuis in eigen tuin beleven op onze eigen lounge set. Lage meubels met kussens om fijn in weg te zakken en bijpassende lage tafeltjes en aanschuifbare krukjes maken van de lounge set het perfecte tuinmeubilair: geschikt om te hangen, te lezen en een lui drankje te doen, maar comfortabel genoeg om een hapje te kunnen eten.

De stijl: ambachtelijk en retro

Eigenlijk zien we in de trend voor tuinmeubilair terug wat we ook al tegenkwamen in onze kleding, in hippe restaurants en barretjes en in ons eigen interieur. We gaan ‘back to basic’ in onze stijl. Handgemaakt, ambachtelijk en natuurlijk zijn de modewoorden op tuinmeubilair gebied. Dit betekent dat we veel mooie houten meubels tegenkomen, maar ook veel doe-het-zelf-projecten. Deze stoere trend geldt als tegenhanger van de doordachte loungetrend en doet het vooral ook erg goed op de grootstedelijke terrassen. Een trend die hiermee samenhangt is de keuze voor retro. Steeds vaker zien we een equivalent van de jaren zestig zithoek in de tuin, compleet met vuurkorf, gehaakte kussentjes en kleuren als oranje, rood en bruin. Overkoepelend geldt natuurlijk dat je tuinmeubilair comfortabel moet zijn. Niet alleen de zachte materialen of aanvullende kussens zorgen hiervoor, steeds vaker is het tuinmeubilair te verstellen en in een andere stand te zetten. Klap je stoel maar achteruit en schenk jezelf nog een heerlijk zomers drankje in voor die perfecte zomeravonden in eigen tuin.

 

Terug