VERGELIJK DUIZENDEN MEUBELS UIT DIVERSE WINKELS

Raamdecoratie zorgt voor sfeer in je huis

Geplaatst op 2016-09-08 om 15:40:05

Ken je dat gevoel na een verhuizing? Je meubels staan al grotendeels op hun nieuwe plek en je bent je spullen nog aan het uitpakken, maar er mist nog iets? Je huis oogt nog een beetje kil, de ruimte lijkt nog te echoën? Grote kans dat je je raamdecoratie  mist, een van de belangrijkste sfeermakers van je interieur. Vaak schaf je je raamdecoratie pas aan als de rest al op zijn plek staat. Zo kun je zien wat de perfecte kleur of stijl is voor je woning. Met de juiste raamdecoratie maak je een enorm verschil en schep je meteen sfeer in je huis.

Raamdecoratie: praktisch en sfeer verhogend

Hoewel gordijnen vroeger vooral de kou buiten moesten houden, heeft raamdecoratie inmiddels een veel bredere functie. Uiteraard trekken we in de winter de gordijnen lekker dicht om knus en warm bij de haard of de verwarming te zitten. Raamdecoratie kan echter ook zorgen voor extra privacy of zonwering. Raamdecoratie komt dan ook in alle soorten en maten: jaloezieën, (duo-)rolgordijnen, plisségordijnen, vouwgordijnen en zo zijn er nog meer soorten.

Welke raamdecoratie past bij jouw woning?

Welk type raamdecoratie het beste bij jouw woning past hangt af van de stijl van de rest van je interieur en van je doel. Wil je gordijnen om sfeer te scheppen, om ’s avonds fijn dicht te trekken of om meer privacy te creëren? Elk type raamdecoratie heeft zijn eigen voordelen. Woon je bijvoorbeeld in de stad en heb je soms last van nieuwsgierige blikken in je woonkamer? Met hippe rolgordijnen of luxaflex krijg je voldoende licht binnen, maar verminder je ook de inkijk. Een industriële woning vraagt daarnaast om een ander type raamdecoratie dan een traditionele boerderij en ook in je badkamer of slaapkamer kies je voor andere raamdecoratie dan in je woonkamer.

sfeervolle raamdecoratie

Knus en warm of juist hippe en lichte raamdecoratie?

Heb je een knus interieur? Dan zijn lange gordijnen in een bijpassend kleur sfeer verhogend. Zo hou je gelijk de kou buiten en creëer je je eigen knusse thuis op gure dagen. Zeker in huizen met enkel glas is het een goed idee om voor dit type gordijnen te gaan, dit scheelt je gelijk in stookkosten omdat zware gordijnen de kou en tocht tegenhouden. Deze gordijnen mogen best opvallend zijn. Hou je van licht en strak en ben je geen fan van stoffen gordijnen? Met (duo)rolgordijnen of luxaflex laat je voldoende licht naar binnen terwijl je nieuwsgierige blikken buiten houdt. Daarbij kun je vaak met de lichtinval spelen. Ook als je last hebt van allergieen of je je raamdecoratie graag makkelijk schoon houdt zijn dergelijke typen raamdecoratie geschikt voor jou. Voor een eenvoudige inrichting met een Scandinavische stijl zijn wellicht natuurlijk ogende vouwgordijnen de juiste keuze. Voor elk type interieur is er dus wel een type raamdecoratie te vinden.

Naast sfeer is ook de maat en materiaal belangrijk

Ben je er uit welk type raamdecoratie je het mooist vindt in jouw interieur? Denk dan eerst even na over de afmetingen van je ramen. Is de door jou gekozen raamdecoratie lang genoeg en past het wel op de plek die je voor ogen hebt? Ook het ophangmechanisme is van belang. Wordt de raamdecoratie bevestigd aan een rails tussen twee muren, in het raamkozijn of aan het plafond? Naast de maat is ook het materiaal belangrijk. Het is misschien niet zo slim om zware stoffen gordijnen in de badkamer te hangen. Wel bestaat er raamdecoratie van waterbestendig materiaal. Staar je echter niet blind op materiaal en bevestigingsmethode, vaak zijn er allerlei mogelijkheden om jouw gekozen type raamdecoratie te monteren en bestaan verschillende typen raamdecoratie in diverse materialen. Voor ieder wat wils.


 

 

Terug