VERGELIJK DUIZENDEN MEUBELS UIT DIVERSE WINKELS

Hoe weet je zeker dat je kwaliteitsmeubelen koopt?

Geplaatst op 2016-09-08 om 15:41:04

Om van het perfecte huis ook het perfecte thuis te maken, horen fijne meubels en gezellige spullen. Het is echter lang niet eenvoudig om de perfecte kwaliteitsmeubelen te vinden. Er zijn ten slotte zo veel aanbieders. Als dagen slenteren over de meubelboulevard niet je hobby is, dan is het een goed idee om je zoektocht online te starten, zo kun je je met een druk op je knop oriënteren op de beste kwaliteitsmeubelen en alles met elkaar vergelijken zonder dat je de deur uit hoeft.

Kwaliteitsmeubelen shoppen op internet is goedkoper

Hoewel de meubelboulevard – met alle aanbieders naast elkaar en volgepakte showrooms – een logische eerste stap lijkt als je op zoek bent naar kwaliteitsmeubelen, is het geen slecht idee om eens rond te kijken op internet. Vaak kun je de kwaliteitsmeubelen hier in verschillende kleuren bekijken en ben je niet afhankelijk van showroommodellen of wat er wel of niet op voorraad is. Daarnaast zijn kwaliteitsmeubelen online vaak goedkoper dan in de winkel. Online aanbieders hoeven geen personeelskosten te draaien en er hoeft geen winkelpand of showroom gehuurd te worden. In veel winkels worden deze kosten doorberekend aan de klant, wat betekent dat je kwaliteitsmeubel duurder is dan nodig. Doordat online aanbieders deze kosten niet hoeven te maken kunnen ze hun spullen goedkoper aanbieden. Dit heeft dus niets te maken met een mindere kwaliteit, maar alles met efficiëntie.

Kwaliteitsmeubelen shoppen, hoe doe ik dat?

Als je door de vele aanbieders door de bomen het bos niet meer ziet, begin dan met bedenken wat je zelf belangrijk vindt. Waar ben je daadwerkelijk naar op zoek? Heb je al een plaatje in je hoofd of sta je nog aan het begin van je zoektocht? Veel aanbieders van kwaliteitsmeubelen beperken zich niet tot enkel banken, tafels of stoelen, ze bieden het allemaal. Laat je niet verblinden door de enorme keuze, maar maak van tevoren een lijstje met punten waar jouw kwaliteitsmeubelen aan moeten voldoen.

Kwaliteit: afhankelijk van materiaal en aanbieder?

Uiteraard is de kwaliteit van het aan te schaffen meubel afhankelijk van de prijs die je bereid bent te betalen voor je meubel. Hoewel een hogere prijs in meubelland vaak staat voor hogere kwaliteit, geldt dit niet altijd. In het geval van een flinke naamsbekendheid betaal je al snel meer, een bekend designermerk of een populaire lijn zie je al snel terug in de prijs. Dit hoeft echter niet te betekenen dat een designmeubel altijd beter is dan een meubel uit een iets lagere prijsklasse. Ook een bekende keten zal soms meer vragen voor een meubel dan een aanbieder online.

Waar moet ik op letten bij het uitkiezen van mijn kwaliteitsmeubelen

Afgezien van de prijs en de aanbieder is het verstandig om goed naar het materiaal van het meubelstuk dat je op het oog hebt te kijken. Kwaliteit spreekt nu eenmaal vaak voor zich. Oogt het meubelstuk stevig, voelt het stevig aan en staat het stevig? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een kwaliteitsmeubelstuk. Ook is het verstandig om het gebruikte materiaal goed onder de loep te nemen. Het verschil tussen bijvoorbeeld echt leer en nepleer is goed te zien. Er bestaat echter ook goed kunstleer dat net zo sterk is als echt leer en gebruiksvriendelijker is. Goed kijken en je gezonde verstand gebruiken is misschien wel de beste tip. Voelt je meubel stevig en robuust aan? Dan heb je ongetwijfeld kwaliteitsmeubelen te pakken.

 

Terug