VERGELIJK DUIZENDEN MEUBELS UIT DIVERSE WINKELS

De beste tips voor de perfecte eetkamerstoel

Geplaatst op 2016-09-08 om 15:40:45

In veel huishoudens in de eetkamertafel het hart van het huis. Hier worden de gezamenlijke maaltijden gegeten, hier ploft iedereen neer na een uitputtende dag, hier wordt soms een beetje gewerkt, huiswerk gemaakt en aan tafel worden de beste gesprekken gevoerd en de lekkerste etentjes gegeven. Een mooie eettafel met bijpassende stoelen is daarom erg belangrijk, want daar waar je zoveel mooie uren doorbrengt wil je natuurlijk wel lekker zitten. Gelukkig is er enorm veel keuze in eetkamerstoelen. Ga je voor praktisch omdat je bijvoorbeeld ook werkt aan je eetkamertafel of omdat de stoelen juist plakkerige-handjes-proof moeten zijn? Of ga je voor een luxe uitstraling? In deze blog komen de beste tips voorbij en wordt er aangestipt waar je echt op moet letten bij het uitkiezen van de beste eetkamerstoelen.

Wat is voor jou de perfecte eetkamerstoel?

Doordat de eetkamer een plek is waar je veel tijd doorbrengt, is het belangrijk dat je stoelen kiest die je daadwerkelijk mooi vindt. Natuurlijk wil je dat je eetkamerstoelen ook passen bij de rest van je interieur. Het is handig om eerst te bedenken waar de eettafel het meeste voor gebruikt wordt. Is de tafel daadwerkelijk het hart van het huis? De plek waar iedereen samenkomt en waar jullie uren zitten? Comfort is dan erg belangrijk. Heb je (kleine) kinderen? Hou er dan rekening mee dat je stoelen tegen een stootje en wat vlekken moeten kunnen. Heb je de luxe de eetkamertafel vooral te gebruiken voor uitgebreide diners? Ook dan is comfort belangrijk. En heb je al bedacht of je een hele set stoelen wilt aanschaffen of dat je liever verschillende stoelen met elkaar combineert? Een set oogt vaak mooi klassiek en rustig terwijl verschillende kleuren, materialen en misschien zelfs wel maten lekker speels ogen.

de perfecte eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen in alle soorten en maten

Welk type eetkamerstoel het beste bij jou past hangt onder andere samen met je rest van je interieur. Wat is je interieurstijl en waar hou je van? Naast de puur praktische overwegingen als gebruiksvriendelijkheid en stootvastheid wil het oog natuurlijk ook wat. Hou je bijvoorbeeld van stoelen met een armleuning of wil je een lichter model stoel? Bij lang tafelen is een armleuning eventueel fijner terwijl je een lichte stoel makkelijker even snel bijschuift en doordat je hem makkelijker onder de tafel kunt schuiven neemt een stoel zonder leuningen minder ruimte in. Allemaal overwegingen waar je rekening mee moet houden.

Het materiaal van je eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen zijn er in alle mogelijke materialen: hout, kunststof, (kunst)leer en stof. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en zijn eigen unieke uitstraling, waarbij het ene materiaal comfortabeler aanvoelt en een mooie uitstraling heeft, terwijl het andere materiaal een langere levensduur heeft. Daarnaast is de prijs vaak doorslaggevend. Kunststofstoelen zijn het meest onderhoudsvriendelijk en zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten die je kunt bedenken. Stof geeft een zachte en comfortabele uitstraling, maar is vaak lastiger schoon te maken. Ook leer en kunstleer zijn makkelijk qua onderhoud, maar krassen weer eerder. Houten stoelen zijn het meest robuust. Bedenk goed wat voor een type huishouden je runt voordat je voor een materiaal kiest.

Het comfort van je eetkamerstoel

Het werd al eerder aangestipt, het comfort van je eetkamerstoelen is erg belangrijk. Dit comfort hangt voor een belangrijk deel samen met je tafel. Heb je al een tafel of koop je een hele nieuwe set? Als je al een tafel hebt, bedenk dan goed wat voor een soort eetkamertafel je hebt. Hoe groot en hoe hoog is deze tafel? Zorg ervoor dat je deze maten in je hoofd hebt voordat je een set stoelen aanschaft, ze moeten er natuurlijk wel onder passen. Daarnaast is het zitcomfort belangrijk. Als je met je voeten plat op de grond komt en je je rug recht tegen de leuning kunt laten leuning dan heb je de meest comfortabele houding. Probeer de stoelen die je op het oog hebt dus altijd even uit om er zeker van te zijn dat ze lekker zitten. Heb je een set of losse eetkamerstoelen gevonden die aan al jouw eisen voldoen? Dat beloven een hoop gezellige huiselijke momenten te worden.

Terug